Hei

Ohessa referoiden menneiden paivien tapahtumia lahtien siita, kun lahdin Goalta.

KOTA, INTIA

Kotalle tuloa edelsi 25 tunnin junamatka sleeper paikalla. Junat/sleeperpaikat on tosi hyvia, kun mahtuu nukkumaan jalat suorana, paasee vessaan milloin on tarvis, ruokaa on tarjolla koko ajan, matkanteko on turvallista toisin kuin bussilla. Kotalla olin heti aamusta ja otin rautatieasemaa lahella olevan hotellin. Single room, ilman ikkunaa ja lamminta suihkua. Lakanatkaan ei ollut aivan puhtaita. Check Inin jalkeen lahdin syomaan, mutta ainuttakaan kelvollista ravintolaa ei loytynyt. Koko Kotan kaupungissa en nahnyt yhtaan lansimaalaista ihmista ja meno oli sen mukaista. Kaikki ihmiset tuijottivat, kattelivat, kaupustelivat, kerjasivat tai halusivat samaan kuvaan. Ensin tama oli ihan kivaa, mutta pidemman paalle nalissaan ja vasyneena tama alkoi tympasemaan. Ensimmaista kertaa matkan aikana tympasi kunnolla.

BUNDI, INTIA

Koska Kota oli mita oli vaihdoin maisemaa jo seuraavana paivana pienempaan Bundin kaupunkiin. Ensimmaisena paivana kavin linnoituksella, joka on rakennettu n. 1600-luvulla. Nakymat kukkulalta/linnoitukselta yli kaupungin oli aivan uskomattomat. Linnoituksella oli kymmenittain apinoita, jotka koikeili varastaa kulkioilta kaikkea kiiltavaa kasista. Monilta naytti lahtevan vesipullo apinoiden matkaan. Apinoita oli muutenkin Bundissa joka puolella ja paljon. 1979347.jpg
Apinat chillailee parveketta vastapaata. Bundi, Intia.

Viimeisena paivana Bundissa kavin tosiaan hindulaisissa haajuhlissa. Tama koko tapahtuma jai vahan hamaran peittoon, koska kukaan ei puhunut niin hyvin Englantia, etta olisin paassyt perille siita mista tarkalleen oli kyse. Anyway, ensin mulle annettiin puku haajuhlaan. Asuste muistutti yllattavan paljon kaapua, joka Homer Simpsonilla oli siina jaksossa, jossa se lihotti itsensa niin lihavaksi, etta paasi etatoihin. Itse juhlat olivat suuret, kavioita oli noin 3000 - 5000. Takalaisen tasa-arvon mukaan vaimon suku maksaa nama juhlat. Yhtalailla vaimon vanhemmat valitsevat lapselleen aviomiehen. Haajuhlissa oli hyvaa ruokaa ja erillinen alkoholitarjoilu vain miehille, tasa-arvoa sekin. Itse haaparia en nahnyt missaan vaiheessa, enka saanut selville sita olivatko he edes itse juhlissa. Kaiken kaikkiaan lystikas ilta.

RISHIKESH, INTIA

Tulin tanne Rishikeshiin Jaipurin ja Delhin kautta. Aikaa matkaan meni suunnilleen vuorokausi. Delhista bussimatka Rishikeshiin oli jo sikali mielenkiintoinen, etta paikkanumeron kohdalla lipussani luki cabin. Tama tarkoitti loppujen lopuksi jakkaraa kuskin vieressa.

1979374.jpg
Pyorariksakuskin tyo on rankkaa. Delhi, Intia.

Myohemmin yolla loysin kuitenkin hyvan nukkumapaikan bussin lattialta (alla oli moottori, joka lammitti lattiaa hyvin). Vaikka nama pitkat matkat on aika raskaita on niissa silti oma charminsa. Kts kuva.

1979364.jpg
Tulnne on mieleton, kun vuorokauden matkustamisen jalkeen aurinko alkaa nousemaan Himalajan takaa. Melkein Rishikseshi, Intia.

Rishikesh on pyha kaupunki Pohjois-Intiassa Ganges-joen rannalla. Vuonna '68 Beatles hengaili taalla pari kuukautta ja kirjoittivat The White albumin taalla ja naista tunnelmista. Paikka on taynna jooga- ja meditointipaikkoja. Monet ihmiset tulevatkin tanne pelkastaan mietiskelemaan elaman menoa ja rauhoittumaan. Tarjolla olisi mm. retriitteja, joissa vietetaan viikko tai enemman meditoiden ja syoden pelkkaa riisia. Puhuminen, katsekontaktit toisten ihmisten kanssa, lukeminen yms. on kiellettya. Itse olen hoitanut mieltani vaihtoehtoisin hoitokeinoin. Ja kun kyseessa on pyha kaupunki niin tarjolla ei ole lainkaan alkoholia, eli fiilis on vahan kuin ois katkaisussa. Samoten ruoka on joka paikassa 100% vegea, mutta hyvia kasvisruokia taalta saa.

Olen hengaillut taalla enimmakseen suomailaisen Jennin kanssa. Yhtena paivana kaytiin vesiputouksilla (jonne oli yllattavan pitka ja raskas matka) ja samalla nahtiin korkealla vuorentinteilla olevia riisiviljelmia.
Nakymat olivat huikeat.

1979355.jpg
Riisiviljelmia vehreassa vuoristossa. Naille viljelmille on matkaa lahimmalta tielta monta kilometria. Rishikesh, Intia.

Tanaan kavin tekemassa reissun ensimmaisen maksullisen aktiviteetin koskenlaskun gangesissa. Eli melottiin ja laskettiin yllattavankin isoja koskia kumiveneella. Yhdessa vaiheessa sai hypata veneesta virran vietavaksi. Oli siistia lipua ja kellua Gangesta pitkin pienessa koskessa. Vesi Gangesissa on yllattavan kylmaa taalla, johtuen siita etta se virtaa suoraan maailman katolta eli Himalajalta. Matka jatkuu taalta keskiviikkona Varanasiin junalla (18h) ja torstaina tai perjantaina Nepalin Pokharaan. Jos en saa siirettya lentoja myohemmaksi, jaa Nepaliin saalittavat 1,5 viikkoa aikaa. Jenni jaa varmaan tanne Rishikeshiin joogaamaan. Itseani kiinnostaa enemman paasta trekkaileen Himalajalle.

With love,

Sami