HONG KONG

2066407.jpg

Joku unohti sammuttaa valot. Hong Kong, Kiina.

2072870.jpg

Vene vaaralla vuosituhannella. Hong Kong, Kiina.

2072868.jpg

HK:ssa oli kaikennakoista ihkua shoppailtavaa budjettimatkailijalle samoin ihkuja luksushotelleja. Hong Kong, Kiina.

 

2075905.jpg

...joista meikallekkin loytyi yksi sopiva huone. Hong Kong, Kiina. (en tiia miten taalla saa kaannettya kuvat oikein pain.

STONE FOREST, SHILIN, KIINA

Luulin Nepalin jalkeen, ettei maailmalla ole enaa tarjota mitaa suurempia ihmeita mita Nepalissa oli. Vaarassa olin. Lahdin Egyptilaisen englanninopettajan suosituksesta kaymaan Stone Forestissa eli kivimetsassa. Paikka on Unescon maailmanperintokohde tms. ja taman takia myos pienoinen turistirysa. Eika ihme silla paikka oli aika hieno. Tamakin oli sellainen paikka, etta kameralla oli vaikea ikuistaa sita kaikkea, mita silmalla pystyy nakemaan. Pitaisi varmaan opetella tekemaan niita panoraamakuvia, etta paasisi myos kuvien kautta tunnelmaan.

2072878.jpg

Yleiskuva Stoneforestilta. Kuvan kivet kohoaa maasta about 10 - 30 metria korkealle. Shilin, Kiina.

2074844.jpg

Ihan normaali rotko. Sai olla tarkka askelistaan. Kuva on otettu alla olevan kuvan huipulta. Shilin, Kiina.

2074830.jpg

Tama oli kivi nimelta Lotus. Tuonne paalle paasi kiipeamaan. Shilin, Kiina.2074826.jpg

Tulee viela se hetki kun taivas tippuu niskaan. Shilin, Kiina.

Legendan mukaan kuolemattomat jumalat muinoin murskasivat vuoren pirstaleiksi, jotta rakastavaiset ihmiset saavat piilopaikan harrastaa lempea.

Tieteellisemman tarinan mukaan (jos muistan lukemaani oikein) niin tama kivimetsa on syntynyt seuraavasti:  200 - 300 milj. vuotta sitten alue oli merenpohjaa ja eraana kauniina paivana sitten maa purskautti meidan turistien iloksi laavaa mereen. Akillisen kylmenemisen johdosta laava jai ponottamaan tuollaisiksi piikeiksi. Sittemmin meri kulutti kivia pyoreammiksi. Viela sen jalkeen meri on vaistynyt tuonnemmaksi ja kaikenmoiset saailmiot ja mannerlaattojen liikkeet ovat viela muokannut aluetta. Puut ja muut kasvit ovat tulleet myos kivien sekaan. Kivityyppi on limestone, eli vapaasti suomennettuna limukkakivi. Vai onko se sittenkin kalkkikivi?

 

2072883.jpg

Kivimetsa tuntuu silta kuin olisi jossain toisessa surrealistisemmassa maailmassa. Kivet ovat todella monimuotoisen nakoisia. Shilin, Kiina.

Paikka oli siis aikamoinen turistirysa. Suurin osa turisteista oli Kiinalaisia. Onneksi 80% Kiinalaisista kulki oppaiden perassa kaikki samaa reittia. Rikkain sadasosa turisteista vuokrasi seka oppaan etta sahkoauton, jolla metsan paasi kiertamaan tieta pitkin poikkeamatta varsinaisesti metsaan (tama vaihtoehto sopii siis Jannelle ja Paiville). Loput 19% saastivat ja kulkivat ovelasti pummilla turistijoukon jatkeetkeena. Taman johdosta laajassa kivimetsassa oli paljon rauhallisiakin paikkoja. Ja itseasiassa viela siistimpia paikkoja, mita virallisen turistikierroksen varrella. Turistikierros lahinna esittelee tiettyja kivia, josta joku muinainen mies on sanonut, etta tama kivi on sitten nimelta rakastava norsu tai odottava aiti. taman vuoksi Kiinalaiset ottavat oppaan johdolla vain ja ainoastaan naista kivista kuvia. Ei niista muista kannata.

Anyway kivien seassa kiemureli lukuisia kapeita polkuja, jotka muodostivat suuren labyrintin. Parin kiven paalle paasi kiipeamaan, josta avautui sitten suurempi nakyma metsaan (ylempi kuva on otettu tallaisen kiven paalta. Huomion arvoista oli, etta turistikierros ei sisalla naita paikkoja.

 

 

2075907.jpg

Yksittainen kivi. Ja kuva taas vaarin pain. Shilin, Kiina.

2075903.jpg

Kuvia oli vaikea ottaa, koska osa paikoista oli varjossa ja osa kirkkaassa valossa. Kuvista tuli helposti liian vaaleita tai tummia. Toisinaan valolla ja varjolla paasi kikkaileenkin. Shilin, Kiina.

UUSI HARRASTUS

Pari paivaa Stone Foreskierroksen jalkeen lahdin Dalin vanhaan kaupunkiin. Kaupunki sijaitsee noin 200 metrissa ja ehka taman vuoksi olo alkoi tuntua tosi vasyneelta koko ajan. Kaiken lisaksi sain viela pienen flunssan, kun taalla on niin kylmakin. Taman vuoksi suurin osa ajasta taalla Dalissa kuluikin hotellissa maatessa ja potessa (vai pote'essa?) flunssaa, lievaa vuoristotautia seka lorvikatriaa.

Eilen kuitenkin tuli stoppi vastaan ja paatin aktivoitua. Tarkoituksena oli menna cable carilla vuorelle (ei viitti kavella ku on flunssa) vaikka se on kallista. Matkaan tuli kuitenkin kirjaimellisesti mutkia, koska a.) hissi ei sijaitse siella, missa Lonely Planet sanoo sen olevan. Taman takia kuljin aika pitkaan vaaraa tieta pitkin kohti vuoria.

2072875.jpg

Eksyksissa ja etsimassa Cable Caria. Dali, Kiina

ja b. Kun yritin sittemmin Kiinalaisilta kysya Cable carin sijaintia opastivat he minut hissin sijasta jollekkin laheiselle mitattomalle linnoitukselle. Tama kaikki johtui siis siita, etten mina puhu Kiinaa eivatka he puhu kunnolla englantia. Pitaa ens kerralla piirtaa kuva. Kaiken taman sekoilun jalkeen aurinko oli jo laskemassa, enka viitsinyt enaa alkaa maksamaan hissimatkasta.

Tanaan sitten oli pilvista eika taten vuorille ollut jarkea lahtea. Mietin, etta nyt pitaa todella aktivoitua, kun taalla Kiinassa ei ole tullut tehtya juuri mitaan. Jumppa, jalkapallo ja muut perusharrastukset ei enaa jaksa sytyttaa (ohan noita vuoria jo nahty). Piti keksia joku uusi harrastus. Ja sellainenhan loytyi. Aloitin uutena harrastuksena haukkakalastuksen.

2073719.jpg

Taisteluhaukka valmiina koitokseen. Dali, Kiina.

2074782.jpg

Ilme on paattavainen. Nyt saalistamaan. Dali, Kiina,

2074792.jpg

Nyt mennaan eika meinata. Dali, Kiina.

2074780.jpg

Nyt tuli saalista. Dali, Kiina.

2074800.jpg

Saalis suussa. Dali, Kiina.

Homman nimi oli siis se, etta kalastajalla oli kuusi haukkaa, jotka sukeltavat ja saalistavat kaloja. Ennen kalaan lahtoa haukoille sidotaan kurkkuun naru sen verran tiukalle, ettei haukka pysty nielemaan kalaa, mutta toisaalta sen verran loyhalle, ettei haukka karsi tasta. Ja kylla hammastyksksi piti todeta, etta homma toimi. Saatiin muistaakseni jotain kuusi kalaa, joista osa oli aika pienia.

Yleensa ei viitti ottaa elvistelykuvia, jossa olen itse, mutta nyt piti ottaa:

2074786.jpg

Pikku-Ami ja haukat. Olivat muuten suht painavia kadella. Dali, Kiina.

SUUNNITELMIA

Lahden huomenna kohti Kunmingia ja sielta edelleen kohti Vietnamia. Talla on lian kylma seka ohut happi. Skippaan siis Lijangin ja loikkaavan tiikerin rotkon vaelluksen. Ehtiipahan kohtuudella jouluksi Bangkokiin.

Sami

PS: Puhelimeeni ja puhelimellani ei ole saanut taas pariin paivaan yhteytta mihinkaan. Eli voi olla, etttei se huomennakaan toimi. Onneksi olkoo veera ja pida hauska syntymapaiva.