Se on moro taas

Odottelen paraikaa Hong Kongin lentokentalla lentoa  taalta Hong Kongista Kiinan Kunmingiin. Sain eilen vihdoin ja viimein tietaa Kunmingin tourist information ceterista, etta Kunming ja Dali (mihin olen menossa Kunmingin jalkeen seuraavana Kiinassa) ovat molemmat turvallisia paikkoja matkustaa. Nepalissa aiemmin nain uutisen , etta juuri Kunmingissa ja sen ymparistossa olisi rankkasateita ja tulvia sita myoden. Anyway, nyt siella pitaisi kuitenkin kuullemma auringon paistaa. Jee.

Hong Kongissa vietin yhteensa kolme yota, ja se onkin riittavasti Hong Kongin nakemiseen. Kulttuurishokki oli luonnollisesti valtava, kun HK:n lentokentan kokolattiamattokin on pehmeampi kuin yksikaan petini Intiassa tai Nepalissa ja Kaupungin valaisemiseen ja kello kahdeksan valoshow'n kaytetaan enemman varmasti kuin sahkoa koko Nepalissa yhteensa. Onneksi HK:sta loytyi myos minulle sopiva yosija. Menin halvimpaan paikkaan minka loysin (12e/yo), mutta silti samalla rahalla olisin asunut yli viikon Nepalissa tai Intiassa. Hotelli ei ollut missaan nimessa haavi, mutta tapasin siella kaksi tosi hyvaa tyyppia, toinen Saksasta ja toinen Italiasta. Katsottiin eilen illalla/yolla Mel Gibsonin Apocalypto niminen elokuva. Tosi hyva, mutta samalla pelottava elokuva. Ehdottomasti vain ja ainoastaan yli 18-vuotiaille.

Matka tasta jatkuu tosiaan Kiinan lounaisosiin ja sielta mahdollisuuksien mukaan joko Vietnamiin tai Laosiin. Lopullisena paamaarana on olla Bangkokissa 22.12, jolloin naen pitkasta aikaa Kaisan. Huippua.

Sami