Hola

Pari paivaa sitten saavuimme taas uudelle mantereelle ja nyt voi sanoa, etta olemme molemmat karsineet ensimmaista kertaa matkalla kunnon jetlagista tai jostain muusta kummasta vasymyksesta. Oikeastaan ensimmaiset kaksi ja puoli vuorokautta meni kokonaan unen ja valveen rajamailla. Suurimmaksi osaksi nukuimme koko ajan, valilla olimme hereilla. Kellosta ei ollut alkuvaiheessa mitaan tietoa, mutta yleensa kun herasin oli pimeaa. Myohemmin selvisi, etta kello on taalla seitseman tuntia enemman kuin Uudessa-Seelannissa, paitsi etta lopputuloksesta tulee vahentaa yksi kokonainen vuorokausi.

Kaikkein hamarin tilanne oli eilen paivalla. Kaikki alkoi siita kun lahdimme Kaisan kanssa syomaan. Pyorimme aikamme kaupungilla etsien ravintolaa ja sen loydettyamme menimme syomaan. Ravintolan menu oli seinalla Espanjaksi, mutta Suomi-Espanja sanakirjasta ei loytynyt menussa olevia sanoja. Piti tilata summassa ruokaa, kun on vielas tuo Espanjkan opiskelu alkuvaiheessa. 

Syotyamme lahdimme ravintolasta ja menimme etsimaan autoa, jolla olimme tulleet kaupungille. Autoa ei millaan tahtonut loytya ja hetken aikaa luulimme sen varastetuksi. Onnekseni oivalsin, ettemme loyda autoa, koska se oli Uusi-Seelanti, jossa vuokrasimme auton eika meilla taalla Chilessa edes ole autoa vuokrattuna. Taman oivallettuani herasin unesta ja tajusin, ettemme siksi loyda autoa, koska olimme ajamassa autolla, jota etsimme. Hetken paasta tajusin, etta koko juttu oli vain pelkkaa unta, josta herattyani ruumis tuntui voimattomalta. Kampesin itseni ylos ja parvekkeelle, vaikka mikaan raajoistani ei pystynyt kunnolla kannattelemaan kroppaa. Silmailin parvekkeelta katua ja kadun elamaa kunnes silmani osuivat ravintolaan, jossa olimme olleet unessani syomassa. En yhtaan pystynyt sanomaan, olimmeko ollet siella oikeasti syomassa vai ainoastaan unessani. Kysyin taman Kaisalta ja sain tietaa, etta olemme kayneet siella paivalla syomassa. Etta semmosta.

Pitanee tulla huomenna katsomaat tietokoneelle, onko tama teksti oikeasti taalla, vai olenko kirjoittanut koko jutun unessa.

Sami