Terve
 
No niin, Kaisa on talla hetkella jo turvallisesti Barcelonassa, eli kotimantereella, huomenna suomessa (tai suomenaikaa siis tanaan). Mina sen sijaan olen Perun Arequipassa ja lahdossa huomenna trekkaamaan Colca nimiselle kanjonille pienen ryhman mukana. Ko. kanjoni oli viela muutama vuosi sitten maailman syvin kanjoni (yli kaksi kertaa syvempi kuin ameriikkalaisten tunnettu Grand Canyon), mutta uusimpien mittausten mukaan jokin viereinen kanjoni on 150m syvempi. Lahto trekille on niinkin inhimilliseen aikaan kuin 03.30 yolla. Jee jee. Trekin jalkeen alkaakin jo kaytannossa kotimatka. Yksi yo Arequipassa, 15 tuntia bussilla Limaan, yo Limassa, lento Madridin kautta Barcelonaan, yo Barcelonassa ja sielta lento Helsinkiin. No se siita.
 
Muuten on ollut aikalailla taas totuttelemista takaisin yksinmatkailuun. Ensimmaset kaksi paivaa oli tosi masentunut olo, eika juurikaan tehnyt mieli tehda mitaan. Mutta onhan se arvattavaakin etta jonkinlaisia tunnereaktioita tapahtuu, kun vierelta haviaa henkilo, jonka kanssa on viettanyt viimeiset viisi kuukautta 24/7 yhdessa. No nyt alkaa taas tottumaan siihen, etta valilla ravintoloissa joutuu istumaan yksin, olemaan varovaisempi kuin kaksin jne. No eip siina, paatin lahtea heti Kaisan lahdon jalkeisena paivana pois Cuscosta, niin siina menikin pari paivaa bussissa istuskellessa. Se on jotenkin rauhoittavaa, kun saa vain istua bussissa tekematta mitaan. Sitapaitsi se ei ole mitenkaan verrattavissa mielekkyydeltaan Suomen bussi- tai junamatkoihin, jossa on maisemina vuorottelevat laaseikko-, popelikko-, metsa- ja peltomaisema. Aisasta toiseen...
 
UPPOAA KUIN VAARA RAHA
 
Tama Peru on mielenkiintoinen maa siina mielessa, etta taalla liikkuu kiitettavassa maarin myos vaarennettya rahaa. Ongelmalliseksi tilanteen tekee ensinnakin se, etta oikean ja vaarennetyn rahan ero ei ole kuin oikean- ja monopolirahan, vaan klyseessa on hyvin taitavasti tehdyt vaarennokset vesileimoineen kaikkineen (Mina en erota seteleita toisistaan ollenkaan). Toiseksi tilanne on kinkkinen, kun jo automaatista nostettaessakin voi saada vaarennettya rahaa. Tama on todistettu, silla pari paivaa sitten Kaisa raportoi Limasta, etta ATM:sta nostamamme 100 solin (noin 25e) seteli oli vaarennetty. Kaisa on jotenkin taiteillut 100 solin setelin eteenpain, joka on tosi hyvin, iso seteli kun on kyseessa. Miten muuten Kaisa sait sen menemaan eteenpain? Nyt taalla Arequipassa minakin olen saanut kaksi kertaa vaarennettya rahaa, tosin en automaatista... Se onkin sitten aina mielenkiintoinen juttu, etta miten taman vaarennetyn rahan saa eteenpain.  Itse kaytin kerran perinteista ravintolataktiikkaa, eli tilasin ruokaa vajaalla kympilla, heitin vaarennetyn setelin laskuvihkon valiin ja lahdin menemaan. Kakskymppisen sain viimein annettua pois kaupassa, kun ostin evaita trekille. Tietylla tavalla eparehellista ja rikollista toimintaa tamakin, mutta en ole ainakaan itse paapiru tassa. 

SITTEN KEVENNYS

Huomasin, etta taalta blogin hallinnasta nakee kaikenlaisia tilastoja kavijamaarista yms. Moni on mm. vaittanyt, ettei tata blogia loyda googlettamalla. Tama virheellinen tieto, silla naen, milla hakusanoilla tanne sivulle on paasty. Tassa tulokset parilta viime kuukaudelta:
 
TOUKOKUU
Lista de palabras clave
Cargando widget, espere por favor...
 
 
pelle asuu goalla 1
sami törmä vuodatus 1
99577 kiina 1
goa ami intia 1
 
HUHTIKUU
 
pikku ami maailmalla 4
pikku-ami 1
arambol ranta 1
pelle miljoona goassa 1
tuomo siltala 1
otago peninsula 1
pikkuami 1
sydneyhyn 1
arambol goa 1
pikku ami vuodatus 1
Mutta eipa tassa muuta, hengissa ollaan ja kohta nahdaan Suomessa.
 
Sami
PS: Paivitin Google mapsiin matkareittia, tosin sita matkareitti viivaa en saanut paivitettya. Kaisa taas lupasi lisailla sekalaisia kuvia matkalta tanne blogiloiseen joku paiva, kun paasee kotisuomeen.